Veelgestelde vragen

Als u de bestelling geplaatst heeft in de webshop dan krijgt u eerst een mail met bevestiging van betaling en opdracht.dan gaan wij voor u aan de slag om uw producten zo snel mogelijk bij u thuis te krijgen.

Wij zetten de bestelde opdracht van glas producten uit en binnen een week krijgt u bericht van ons dat wij de bestelde artikelen op de dan afgesproken datum bij u komen afleveren, u dient wel thuis te zijn voor controle van de producten.indien u niet aanwezig bent plaatsen wij het glas voor aan het huis en maken 2 foto`s van het product(en)dat het correct afgeleverd is

Ja dat is juist om verwarring tegen te gaan u bepaald of er automatisch na uw ja of nee in de bestel procedure het rooster van de ruit afgetrokken word of niet.

Ja, u kunt dit nog telefonische doorgeven zodat wij het mee zenden maar onze wagens zijn ook voorzien van kit, blokjes, P.E band kitspuiten etc zodat u ook aan de chauffeur kunt vragen voor uw ontbrekende producten u dient wel contant dan af te rekenen de factuur word de dag erop nagestuurd via de Email.

Na de bevestiging van uw order krijgt u zo snel mogelijk de uitleverdatum per mail toegestuurd, de verwachte uitleverdatum is altijd onder voorbehoud van breuk door transport vanuit de fabriek of breuk bij ons op locatie. mocht het toch gebeuren dat er een manco ruit of breuk ruit bij uw bestelling voorkomt dan stellen wij u zo snel mogelijk op de hoogte van de nalevering ervan. De levertijd van bijna alle isolatieglas soorten is binnen 2 weken geleverd aan het adres . enkelglas soorten kunnen binnen 1 werkweek geleverd worden op adres Indien u andere wensen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Nee helaas kunt u via ons niet het glas laten plaatsen.

Als u een ruit kleiner dan 0.5m2 besteld betaalt u de minimale maat aan glas en dat is 0.5m2 per glas oppervlakte.

Maar besteld u een grotere ruit van bijvoorbeeld 0.53 m2 dan betaalt u precies deze oppervlakte aan glas.

< kleiner dan 0.5 m2 is altijd per ruit een halve vierkante meter glas.

> groter dan 0.5 m2 is altijd de prijs per oppervlakte die u besteld.

U meet de strakke sponningmaat op en haalt van de breedte en van de hoogte 6mm af.

Bijvoorbeeld: strakke sponningmaat breedte van 1245 mm dit wordt dan 1245 - 6 mm is 1239 mm.
strakke sponningmaat hoogte van 1000 mm dit word dan 1000 - 6 mm is 994 mm.

Wij Leveren alleen kwaliteitsglas uit Europa met 10 jaar garantie op het isolatieglas.

Onze particuliere markt is juist het grootste afzet gebied van (isolatie)glas en beglazings artikelen.

Als u hier klikt kunt u een PDF bestand downloaden en kijken welke maten u moet invullen.

Het retourzenden van uw bestelling

 • Het kan natuurlijk voorkomen dat u product niet voldoet aan wat u er van had verwacht. U kunt dan uw bestelling retour sturen.
Het terugsturen van artikelen is alleen mogelijk als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:
 • Het betreft een standaard product en niet een voor u specifiek geproduceerd maatwerkproduct*.
 • Het product is onbeschadigd en voorzien van de originele verpakking.
 • Het product wordt aan onze servicebalie afgeleverd of op kosten van de afzender aan Glasbestel.nl verstuurd.
 • Binnen 14 dagen na levering of afhalen.
De afzender is verantwoordelijk en aansprakelijk voor schadeloze retour zenden.

*Het herroepingsrecht/retourrecht is uitgesloten voor alle maatwerk producten van Glasbestel.nl. Hieronder vallen onder andere alle soorten glas die u met maatvoering en opties opgeeft. Dit betekent dat je reeds bestelde en ontvangen goederen die onder deze uitsluiting vallen niet kunt retourneren/annuleren. (tenzij in overleg met Glasbestel anders aangegeven)

Standaard artikelen die geen persoonlijke bewerking op maat hebben ondergaan, kunt u binnen 14 dagen op zicht retour zenden.
Dit betreft o.a. glasbeslag, glasmontage producten. Ongeopend en in originele verpakking in een degelijke verpakking. (bij twijfel kunt u contact opnemen via info@glasbestel.nl, vergeet niet uw bestellingsnummer mee te sturen)
De verzendkosten zijn voor de rekening van de verzender.

We ontvangen uw pakketje onder vermelding van uw naam adres en ordernummer.
Het aankoopbedrag wordt binnen 14 dagen teruggestort indien de artikelen onbeschadigd en nieuw retour gekomen zijn.
U kunt uw artikel retour verzenden of zelf afleveren bij: Glasbestel.nl
Zoeterwoudseweg 5C
2321 GL Leiden

Een spouwbreedte of ook wel afstandhouder genoemd is de ruimte tussen de twee ruiten in die met lucht of gas gevuld kan zijn,er zijn verschillende soortenspouw breedtes te verkrijgen u kunt zelf daain de keuze maken in de bestel procedure.

In de NEN 2608 staat in hoeverre de omstandigheden van toepassing zijn die het noodzakelijk maken een grotere dikte toe te passen kan door ons niet worden beoordeeld. dat is immers afhankelijk van ligging van het gebouw de omgeving en de gebouw hoogte.

De verantwoording van het juist toepassen van de NEN 2608 ligt daarom geheel bij de opdrachtgever die de bestelling geplaatst heeft in de webshop.

Toepassing van de NEN 3569:2011 is voor uw verantwoording.

uitleg afkortingen

 • Brandwerende beglazing biedt een vertragingstijd van minimaal 15 tot maximaal 120 minuten. De weerstand tegen brand is afhankelijk van het type glas en de bijbehorende weerstandsklasse:
 • DH - Het glas voorkomt rookverspreiding door het gebouw
 • E - Integriteit; het glaselement vormt een barrière tegen vlammen
 • EW - Integriteit en Beperkte Straling; houdt vlammen tegen en beperkt warmtestraling
 • EI - Integriteit en Isolatie; houdt vlammen tegen en blokkeert warmtegeleiding

Deze bijdrage is nodig om alle werkzaamheden te kunnen doen om uit de kosten te komen van transport ,administratie ,ophalen van uw bestelling,auto's,etc.

U-waarde

 • Het is belangrijk om warmteverlies door beglazing te beperken. De isolatiewaarde van glas wordt weergegeven met de U waarde. Dit is de hoeveelheid warmte die door het glas verloren gaat. Hoe lager de U waarde is, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter dus de isolerende werking van het glas. Hoe goed het glas isoleert hangt dus af van de van de U-waarde. HR++ glas heeft een U-waarde van < 1,2. Dat is ruim 50% lager (beter) dan het eerste generatie dubbel glas met een U waarde van ± 3.
 • Type glas U-waarde
 • Enkel glas 5,7 W/m²K
 • Dubbel glas ± 3 W/mK² *
 • HR glas tussen de 1,6 en 2,0 W/m²K **
 • HR+ glas tussen de 1,2 en 1,6 W/m²K **
 • HR++ glas minder dan 1,2 W/m²K **
* afhankelijk van spouw en dikte glasplaten
** afhankelijk van fabrikant

Als u een bevestiging gehad hebt dan komen wij ook tenzij er onverhoopt een storing bij de fabriek of het transportbedrijf is (wij zullen uiteraard alles in het werk stellen om uw bestelling bij u te krijgen ) leveringen zijn daarom is altijd O.V.V.

Glaspallet Leveringen op een glasbok worden gelost op straatniveau naast het vervoersmiddel. De verantwoording voor de glasbok, w.o. diefstal, beschadiging of vermissing komt tot en met het moment van retourhalen geheel voor rekening en risico van de afnemer.

een glasbok is geen afvalcontainer en dient leeg te worden opgeleverd.

Glasbokken dienen binnen 8 kalenderdagen te worden afgemeld, vanaf de 9e dag t/m de dag van afmelding worden huurkosten in rekening gebracht van € 5,00/excl. 21% BTW per kalenderdag. Het afmelden doet U door ons te bellen of klik hier om glasbok af te melden. geef het projectnummer/naam en het glasboknummer door. Het glasboknummer staat vermeld op de kop van de bok en op de bijgeleverde pakbon. Na afmelding wordt de glasbok binnen 14 dagen, op een routedag binnen Uw regio, weer opgehaald.

Uitwendige maten van het raam incl. profielen (20mm) De aluminium omlijsting van het voorzetraam heeft een afmeting van 20mm per zijkant. Eventuele knevels en/of scharnieren worden niet in de op te geven maatvoering opgenomen. Houdt wel rekening voor de scharnieren deze hebben ook 20mm nodig om vast gezet te worden als u het voorzetraam met knevels vastzet dan hebben de knevels een ruimte nodig van 10mm rondom.

Laatste beoordelingen