Diverse glassoorten

Glasbestel.nl werkt uitsluitend met glas van onze kwaliteit fabrikant, en ons Kleuren pallet van Delogcolor is uitsluitend gehard verkrijgbaar. Voor meer informatie klik hier!

Thermopane

Thermopane is een synoniem voor dubbel glas. Thermopane is een oud Duits bedrijf dat dubbel glas leverde, deze naam is echter in de volksmond overgenomen als synoniem voor dubbel glas. Tegenwoordig wordt deze term minder gebruikt doordat er betere soorten ruiten te koop zijn.

Veiligheidsglas

Er is een nadeel aan glas: het kan breken. De grote scherpe stukken kunnen ernstige verwondingen veroorzaken. Daarom wordt steeds vaker veiligheidsglas voorgeschreven en toegepast. Het bestaat in twee vormen:
Gehard: Het glas valt bij een inslag in duizenden stompe stukjes uiteen.
Gelaagd: Door tussenliggende folie ontstaat er alleen een ster of een barst.

Veiligheidsglas is o.a. verplicht als het glas zich tussen 0 en 85 centimeter van de vloer bevindt, maar ook voor dakbeglazing en glazen deuren.

Enkelglas

Enkel glas is naar binnen verhuisd, waar het een tweede leven is begonnen als verfraaiing van het interieur. Blank of gekleurd, met of zonder facet en in welke vorm u het ook wilt hebben, Glashandel Sloos BV heeft het. Wat dacht u bijvoorbeeld van de schitterende gelakte glazen achterwanden van Delogcolor voor in uw keuken?

Isolatieglas

Isolerende beglazing bestaat uit minimaal twee glasbladen die op een bepaalde afstand van elkaar luchtdicht met elkaar zijn verbonden. Hierdoor ontstaat een isolerende ruimte (de spouw). De spouw wordt gevuld met droge lucht of een gas. Isolerende beglazing wordt toegepast in kozijnen, ramen en deuren van gebouwen voor een betere warmte- en geluidsisolatie. Daarbij is isolerende beglazing beter inbraak werend dan enkele beglazing.

De opbouw van isolerende beglazing wordt als volgt omschreven: buitenblad - spouw - binnenblad. Een benaming van 5-15-4 betekend dan een buitenblad van 5 mm dikte, een spouw van 15 mm en een binnenblad van 4 mm dikte. Bij beglazing waarbij het binnenblad en het buitenblad van gelijke dikte zijn (bijvoorbeeld 4-15-4) kan interventie optreden. Dit uit zich in een 'wiebelig' beeld en eventueel 'dubbel zien'. Het is daarom aan te bevelen om te kiezen voor een ongelijke samenstelling (bijvoorbeeld 5-15-4).

Product Spouw (mm) Gasvulling Isolatie-waarde (W/m²K)* Oude HR classificatie HR classificatie per 1 juli 2008
teksttekst tekst tekst tekst tekst tekst
Isolatieglas HR+ en HR++

Bij HR+ dubbelglas is op een van de twee ruiten een flinterdunne coating aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat een groot deel van de warmte binnen bewaard blijft. Bij HR++ is de lucht tussen de twee ruiten vervangen door een edelgas argon of nog beter krypton dat voor een nog sterkere isolatie zorgt. Toepassing betekent een gegarandeerde verlaging van uw energiekosten. Maar de stelregel is isoleren is ventileren.

Glas-in-lood

Bij het inbouwen van glas-in-lood tussen isolatieglas wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd y-profiel (lood). Dit is een randprofiel wat tussen de afstandhouders in de dubbele spouw van het dubbelglas wordt ingebouwd, zodat het glas-in-loos hiertussen wordt geklemd. Hierdoor maakt het glas-in-lood geen contact met de buitenruiten, waardoor de isolatiewaarde optimaal is. Bij het inbouwen van oude panelen dienen deze eerst gerestaureerd en in maat verkleind te worden, zodat de originele glasmaten corresponderen met de dubbelglasruiten.

Monumentale beglazing

Met speciaal ultradun isolatieglas blijft het uiterlijk van monumentale panden ongewijzigd en geniet u toch van zijn alle voordelen van isolatieglas. Glasbestel.nl heeft veel ervaring in monumentale beglazing.

Spiegels

Spiegels geven mooie en verrassende effecten in huis. Wij kunnen spiegels geheel op maat maken, met of zonder facet, rond, rechthoekig, ovaal of in een bijzondere vorm. Ook is het mogelijk om een (stopcontact)uitsparing aan te brengen.

-->

Laatste beoordelingen